Kinesisk delegation på besök

Kinesiskt besök hos Sandholm!

24-26 Juni fick vi besök av en kinesisk delegation under ledning av Professor Tang. Hon har sedan många år varit den ledande personen i kinesiskt kvalitetsarbete och har en nära relation till landets regering. Själva har vi mycket starka band till henne då hon faktiskt inledde sin kvalitetskarriär tidigt 80-tal genom att delta i en 20-veckors internationell quality management-kurs som Sandholm Associates anordnade här i Stockholm.

Med sig hade Professor Tang en grupp kinesiska kvalitetsexperter och ledare. Vi hade utformat ett program under tre dagar där vi tillsammans diskuterade kvalitetsarbetets utveckling och samverkan mellan våra länder. Vi började programmet med en social helkväll hemma hos Sandholm Associates vd Lars Sörqvist. Vi dukade upp en typisk svensk midsommarbuffé och lärde våra kinesiska vänner lite svenska traditioner. Kvällen blev mycket lyckad och det fantastiska svenska vädret gjorde sitt därtill.

Dagen efter hade vi möten och seminarium på Sandholm Associates kontor. Fokus var på samverkan och utveckling av kvalitetskultur i Kina. Ett arbete där vi hoppas kunna bidra till kinesiskt näringsliv. Vi hade dessutom bjudit in kvalitetscheferna för ABB Robotics och Korsnäs-Billerud som presenterade sitt kvalitetsarbete och diskuterade samverkan mellan svenska och kinesiska företag. På kvällen hade vi en mycket trevlig middag där Sandholm Associates grundare och tillika Professor Tangs lärare Lennart Sandholm var värd.

Den tredje och sista dagen tog Lars Sörqvist med den kinesiska delegationen till SIQ där de fick ta del av SIQ-modellen och hur vi i Sverige driver kvalitetsfrågan på nationell nivå.