Allmän kursinformation och villkor

Nedanstående information och villkor gäller för Sandholm Associates öppna utbildningar. För verksamhetsinterna utbildningar och/eller konsultstöd kontakta oss för prisuppgifter och eventuell offert.

ANMÄLAN

Anmälan till öppna utbildningar görs här på vår hemsida genom att välja kurs och kursdatum och därefter klicka på Välj. Vidare går du till kassan för att fylla formuläret för att boka kursen. Vi bekräftar mottagna anmälningar snarats efter anmälan. Cirka två veckor innan kursstart sänds en mer detaljerad kallelse ut med mer praktisk information inför kursstarten.

AVGIFT

För samtliga öppna kurser och seminarier ingår dokumentation, frukost, lunch, förmiddags- och eftermiddagskaffe i avgiften. Avgiften faktureras av oss före kursens eller seminariets början. Angivna priser och avgifter är exklusive moms.

HÅLLTIDER

För att underlätta för våra kursdeltagares reseplanering, har vi försökt anpassa starttiderna på våra kurser så att man kan resa in och hem igen samma dag som kursen startar och slutar. Generellt är våra kursstarter enligt nedan, men det förekommer undantag varför du får vara uppmärksam på tiderna du får i samband med kallelsen till ett kurstillfälle.

 • 1-dagskurs: 09:00-17:00
 • 2-dagarskurs:
  dag 1: 09:30-17:00
  dag 2: 08:00-16:00
 • 3-dagarskurs:
  dag 1: 09:30-17:00
  dag 2: 08:00-17:00
  dag 3: 08:00-16:00

FRÅNVARO och MISSADE KURSDAGAR

Blir du sjuk eller får något annat förhinder meddelar du oss detta genom att ringa 08-755 59 90 eller maila till oss, sandholm@sandholm.se. Dagar du missat kan du alltid ta igen under någon av de nästkommande kursomgångarna. Du ansvarar själv för att bevaka detta, vi hjälper naturligtvis till så det är bara att höra av dig.

Eftersom vi jobbar med ständig förbättring kan det hända att vi ändrar i kursupplägg. Har man missat flera dagar på raken (block) kan detta innebära att i nästa kursomgång kan dessa dagar återfinnas i andra block/avsnitt

INTYG

Deltagarna erhåller ett intyg efter fullföljd utbildning

ÅTERBUD

Lämnas återbud senare än två veckor före kursstart debiteras 30 % av kursavgiften. Vid avanmälan senare än en vecka innan debiteras 50 %.

VÄGBESKRIVNING

Om inte annat anges i bekräftelsen, hålls kurser och seminarier i Sandholm Associates egna lokaler på Tegnérgatan 40 i Stockholm.  På sidan Kontakta oss hittar du en karta.

Det tar 10-15 minuter att promenera både från Centralstationen eller Odenplan. Kommer du med tunnelbana är närmaste station Rådmansgatan.

LOGI

Vi rekommenderar att du bokar logi i så god tid som möjligt då det emellanåt råder brist på hotellrum i Stockholm. Sandholm har avtal med Hotell Tegnérlunden vid Tegnérlunden, ett stenkast från kurslokalen samt Hotell Birger Jarl på Tulegatan som ligger med 10 minuters promenadavstånd från Sandholm. Se uppgifter nedan.

Du som kursdeltagare bokar själv och då hotellet tillämpar pris efter tillgänglighet kan det löna sig att boka tidigt och kontrollera om hotellet har ev. kampanjer som ger lägre pris än Sandholms avtal. Uppger du avtalskod SAND vid bokningen erhåller du 18% rabatt på dagspriset.

Vi har även avtal med det lite enklare budgethotellet Hotell Micro som ligger i samma byggnad som Hotel Tegnérlunden. De erbjuder fönsterlösa rum i marina färger med bekväma våningssängar. Här får du 15% rabatt på dagspriset när du uppger avtalskod SAND.

Hotell Tegnérlunden***, Tegnérlunden 8, Stockholm, 08-545 455 50, www.hoteltegnerlunden.se

Hotell Birger Jarl****, Tulegatan 8, Stockholm, 08-674 18 00, www.birgerjarl.se

Hotell Micro **, Tegnérlunden 8, Stockholm, 08-545 455 69, www.birgerjarl.se/hotel-micro/index.html

Vi kan också rekommendera www.hotels.com

PROGRAMVARA STATISTIK – Minitab

I våra utbildningar där vi genomför statistiska analyser använder vi mjukvaran Minitab. Minitab är ett marknadsledande statistikprogram som används i bred utsträckning inom kvalitetsförbättring och statistikutbildning över hela världen. Det som gör Minitab så populärt och välanvänt är att Minitab är lätt att komma igång med. Det är enkelt att göra analyser och med Minitab i grunden kan du lita på att de beslut du tar är väl grundade på din data och det är enkelt att dela och presentera resultaten. Minitab säljs i Sverige av Norsys Technology AB (norsys.se).

Du bör ta med egen dator med Minitab installerat till utbildningstillfället. Under kursen får deltagaren data arbeta med varför dator måste ha en öppen USB-port som tillåter nedladdning

För en kortare kurs kan du även använda Minitabs kostnadsfria demoversion. https://www.minitab.com/en-us/products/minitab/free-trial/

OBS! Ladda ned demoversionen dagarna innan kursstart då den enbart är giltig 30 dagar och kan inte laddas ned igen.

STUDIEVÄGLEDNING

Om du önskar råd eller känner dig osäker på vilken utbildning som passar just dig är vi glada att hjälpa dig. Ring oss gärna så får du hjälp av någon av våra erfarna konsulter och utbildare.

UPPLYSNINGAR

För ytterligare upplysningar ring oss gärna på 08-755 59 90 eller maila din fråga till sandholm@sandholm.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i kursutbud, innehåll, tider och priser.